Anasayfa Arama Site haritası
YAZILIMLAR English Russian 1TÇ ŞİRKETİ

konum: Anasayfa / Forum / GENEL_1C_FORUMLAR / 1C ENTERPRİSE GENEL USER FORUM / 1C:Enterprise Eğitim Sürümü
1C:Enterprise Eğitim Sürümü
Forums list
Topics list
New topics
Search
User list
Rules
Help
Login: 
Register

Messages 1 - 10 of 30
First | Prev. | 1 2 3 | Next | Last
  Views: 38266Topic:: «1C:Enterprise Eğitim Sürümü, Bu topikte sadece Eğitim Sürümü ile alakalı konulardan bahsedimektedir!» on forum: 1C ENTERPRİSE GENEL USER FORUM
Yaw ben sizin eğitim sürümünüzü inceledim biraz. bir de ingilizce örnek flashi de baktım. Catalogs ile Documents metadata nesneleri fazla zor diil. Ama mesela Registers kısmında biraz zorlaştım!) Yani sormak istediğim şey, registerleri oluştururken, Dimensions ve Resources birimleri oluşturmamız gerekiyor ya. Hangi mantigına dayanarak onları oluşturuyoruz? Hangisi Dimesnion olacak hangi Resource?
Zor bir soru sorduğumu biliyorum, ama mümkün kadarıyla, genel mantığını açıklarmısınız, basit bir şekilde!)smile:)
Edited: Jacques Saunière 16.03.2009 18:34:42
Ticari Yazılım. Muhasebe programı. Stok takip programı. Uygulama geliştirme ortamı. 1TÇ:Ticari KOBİ Yönetimi.
Profile
Evet yaw...ben de baktım sizin eğitim sistemize)) çok güzel bir şeye benziyor da...ama eğitim kaynağı olsaydı daha iyi olurdu...bilmiyorum işte, bir kitap..veya herhangi bir kurslar!) Var mi öyle birşey? veya olacak mı?)
Profile
1c enterprise'ı biraz biliyorum Almanya 'da bulunduğum sıralar 1c şirketini duydum baya büyük bir şirket. Almanya'da çalıştığım firmaya özel program yapıyorlardı
Profile
Vay be! Ayşecim... Naber? Bu forumda bayanı görmek güzeldir. Bu ortamı güzelleştiriyosun!!!
Edited: Aleksey Bryantsev 30.03.2009 15:53:56
Profile
kusura bakmayın ama ben sadece bilgilerimi aktarmak için bu foruma üye oldum
Profile
AYŞE ÇAĞLAYAN wrote:

kusura bakmayın bazen böyle olabiliyor ama ben inanıyorum ki bilgilerinizden faydalanabiliriz çünkü benim çok sorularım var
Edited: Aleksey Bryantsev 30.03.2009 15:22:47
Ticari KOBİ Yönetimi. Muhasebe uygulamaları. Stok takip uygulamalar. Cari Hesap takibi. Ticari yazılımlar. Fatura yazdırma.
Profile
AYŞE ÇAĞLAYAN wrote:

Ben ne dedim?? Tabi ki bilgilerimizi paylaşacağız. Evlenme teklifte bulunmadım sanırım!
Yoksa reddemeyecek bir teklifte bulunmayı bilirim!
Edited: Aleksey Bryantsev 30.03.2009 15:54:22
Profile
emir kaya wrote:
kusura bakmayın bazen böyle olabiliyor ama ben inanıyorum ki bilgilerinizden faydalanabiliriz çünkü benim çok sorularım var

önemli değil, fakat fazla bir bilgim yok ama çalıştığım şirket 1c enterprise şirketine özel ticari program siparişleri veriyordu ve bu enterprise şirketi sadece bizim ile değil biz ufak bir şirkettik bizden daha büyük şirketler ile de çalışıyorlardı.
Edited: Aleksey Bryantsev 30.03.2009 15:25:42
Profile
Peki Ayşe, o zaman bize biraz 1C:Enterprise'dan bahsedermisin. Senin tecrübene dayanarak, anlatırmısın neymiş bu 1C? Çünkü burdaki hepimiz sadece yeni başladık araştırmayı! Sende anladığım kadarıyla kullanmışsın 1C:Enterprise!
Edited: Aleksey Bryantsev 30.03.2009 15:54:47
Profile
Jacques Saunière wrote:
Yaw ben sizin eğitim sürümünüzü inceledim biraz. bir de ingilizce örnek flashi de baktım. Catalogs ile Documents metadata nesneleri fazla zor diil. Ama mesela Registers kısmında biraz zorlaştım!) Yani sormak istediğim şey, registerleri oluştururken, Dimensions ve Resources birimleri oluşturmamız gerekiyor ya. Hangi mantigına dayanarak onları oluşturuyoruz? Hangisi Dimesnion olacak hangi Resource?
Zor bir soru sorduğumu biliyorum, ama mümkün kadarıyla, genel mantığını açıklarmısınız, basit bir şekilde!)

Önecelikle mantığı kavramak için registerlerin ne olduğunu öğrenmek gerek sonra mantığına döneriz.

Register:Programda kayıt edilen verilerin tutulduğu yerdir.Kayıtçı da denilebilir.

Register Mantığı: Registerlerin içinde seninde belirttiğin gibi Dimensions ve Resources bölümleri vardır.Dimension bölümü kayıt edeceğimiz verileri seçer. Resource ise kayıt yaptığımız verilerin sayısal miktarlarını tutar.Örneğin: stok isimli bir register oluşturuyoruz ve dimensionsları depo ve malzeme olarak oluşturuyoruz.Resources kısmını miktar diye oluşturuyoruz. Şimdi burada hangi malzemenin hangi depoda olduğunu dimensions ile ,kaçtane olduğunu ise resource kısmında bulunan miktar isimli resource ile kayıt ederiz.
Edited: Aleksey Bryantsev 30.03.2009 15:27:18
Kendi Kendini yetiştirme gerçek eğitimdir!
Profile
Messages 1 - 10 of 30
First | Prev. | 1 2 3 | Next | Last

1C Enterprise Bilgi İşlem Otomasyonu Yazıl. ve Danışm. Hizm. San. ve Tic. Ltd. Şti.
Telefon : +90 212 327 74 90
(fax)+90 212 327 74 91
1TÇ 2008-2011 Tüm hakları saklıdır

Barbaros Bulvarı, Bostancı Veli Sok. Kerem Apt. No.10. K:1 D:2
Cihannuma Mah. Beşiktaş, İstanbul, Türkiye.